Aika palailla takaisin normaaliin arkeen joulun jäljiltä ja poistua päivittelemästä tuota joulublogiani.

Täytyy sanoa, että meidän vuosi kyllä loppui huonosti. Kajaanissa järjestettiin kokeilu, jossa ilotulitus järjestettiin jo kello 21.00, jotta lapsiperheet pääsevät katsomaan sitä. Anteeksi nyt vain kaikki lapsiperheet, jotka ovat tämän kannalla, mutta minä sanon, että se on rehellsesti sanottuna perseestä! Pitkään olin sitä mieltä, että jokunen vuosi sitten kun Kajaani päätti pitää "lasershown" ilotulituksen sijaan, oli surkea uusi vuosi, mutta täytyy sanoa, että tämä ylitti jopa sen. Ja se laser show oli suomeksi sanottuna kyllä surkea, yksi vai kaksi isoa valonheitintä heitti valo seinämää taivaalle muutaman tunnin ajan, jippii! Mutta tämä, laser showta on hankala pistää paremmaksi, mutta sen kyllä onnistuivat nyt.

Jos haluaa katsoa ilotulitusta kello 21, ihan sama, jos katselisi netistä vuode vaihtumista briteissä. Kyllähän ilotulitus pitää järjestää silloin kun sille on oikea aihe, eli puoliltaöin!

Mielestäni se jännitys oli juuri siinä, että kun piti yrittää pysyä hereillä niin kauan, mutta voi sitä riemua, kun jaksoi pysyä hereillä ja kävellä katsomaan Kajaanin torille komeaa ilotulitusta. Ei siinä vaiheessa enää häirinnyt pieni väsy, pääsi sen jälkeen väsyneenä mutta onnellisena sänkyyn. Miksei samalla oltaisi siirrytty eri aikavyöhykkeelle, jos alamme olla niin vanhaa kansaa, ettei nuoret eikä vanhat jaksa pysyä hereillä niin kauaa, että näkisivät kellon muuttuva 23:59 stä 0:00. Oltaisiin oma pieni vatikaani omilla pienillä säännöillämme piittaamatta siitä mitä ympäröivä MAAILMA tekee ympärillä. Rehellisesti sanottuna, aivan perseestä. Ja kyllä, arvasitte aivan oikein, en todellakaan muistanut, että tänä uutena vuotena vietettiin lasten ehdoilla uutta vuotta ja menin torille seisomaan puolita öin huomatakseni vain, että tori oli aivan tyhjä.. Ja niin teki myös minun isäni.

Onneksi asiassa on jotain hyvääkin. Menimme mieheni työpaikalle katselemaan muiden ilotulitusta. Kameran olin varannut jo torille mukaan, joten räpsäiltiin vaaran laelta kuvia muiden, hiukan ehkä pienemmästä ilotulituksesta... Vuoden vaihteen myös pelasti se, että olimme päättäneet herkutella ja kotona oli odottelemassa vaikka millaisia herkkuja, kun kotiuduimme, mutta niistä lisää sitten huomenna!

Mutta, parempaa uutta vuotta kaikille!

Time to come back to the normal year rythm and exit from my christmas blog.

My new year sucked to be honest. I totally forgot that new years eve 2009 Kajaani puts up the fireworks at 9pm. at midnight I went to the market place just to see the empty market place. This winter the big shots desided that we put up the fire work show earlier so the little kids and older people can see the fireworks and then go to sleep.

What the hell is going on if all the traditions should be forgotten and do as we pleased. fireworks should go to the sky at midnight and thats it. If someone wishes to see new years lightning at 9pm, they should go to the net and watch as the year chainges in Brittain. This sucks so totally!

Thank God all the people of Kajaanin didn't lost their minds and we went up on a hill to see other peoples fireworks and there are pics of it below. Also our new year was saved becouse we desided to have something good to celebrate the years chainge so we had a table full of goodies to come home to, but thats a different story tomorrow!

Well.. better year to come to all of you!

- Jaana