Huomenta! Saisiko olla aamiaista?

Olen haaveillut aamiaiskaapista jo useamman vuoden nähtyäni Inno-jakson, jossa Marko tutustui espanjalaiseen kotiin. Siinä oli keittiössä iso kaappi, jossa oli kaikki kahvinkeittimet ja leivänpaahtimet samassa kaapissa, poissa viemässä tilaa keittiöntasoilta.

Pitkään metsästin pitkin Kajaania sopivaa kaappia. Surullista, mutta totta: hyvät ja laadukkaat kaapit, joita kehtaa katsoa, maksavat. Toiveissa oli vielä kaiken lisäksi kaappi, jossa olisi ollut yhtenäinen hylly kummankin oven takana, mutta sitä ei löytynyt. Aina löytyi vain kaappeja, jossa toisella puolella oli tanko ja toisella puolella hyllyjä.

Kun viimein muutimme toukokuussa tähän asuntoon, oli itsestään selvää, että haluaisin vierashuoneessa olleesta tammisesta vaatekaapista aamiaiskaapin. Tässäkään ei ollut yhtenäistä hyllyä, mutta siinä oli yksi oikein hyvä ominaisuus puolellaan: Se oli ilmainen, voiko komeasta kaapista enempää pyytäkään? Ongelmana vain meinasi olla sijoitus, mutta sekin onnistui oikein hyvin, koska emme halunneet sijoittaa sitä kauaksi ruokapöydästä eikä jääkaapista. Siispä se päätyi meidän kahden olohuoneen ikkunan väliin.

Vanha kaappi oli kokenut kovia ajansaatossa. Niin kauan kuin jaksan muistaa, kaappi oli seissyt juuri siinä paikassa, vieras huoneen nurkassa, ainakin sen 15-20 vuotta. Rivat olivat katkeilleet, osa lukkopesistä puuttui. Ostimme Maxin Pisla -hyllystä uudet helat, jotka laitoimme rikkoutuineiden lukkopesien tilalle, ja vaikka itse sanonkin, mielestäni ne sopivat kaapin teemaan todella hyvin.

Toiseen alalaatikkoon laitoin keittiöpyyhkeet ja patalaput ja toiseen laitoin kaikki keittiöpaperit, kuten leivinpaperit ja servetit.

Toinen, mikä oli itsestään selvyys minulle, oli vanhojen radioiden säilyttäminen. Olemme pitkään miettineet radioiden paikkaa, mutta jotenkin sellaista luonnollista paikkaa sille ei ole löytynyt, joten nyt se koristaa kaapinpäällistä. Ihana radio, rakastan sitä todella ja mikä parasta, se myös toimii. Hyvin vieläpä! Juuri toissailtana kokkailin niitä suklaamousseja radion soittaman Hurriganes -biisien tahdissa. Nostalgia henkeä myös se (omalla tavallaan)! 

Kaapin sisus on sitten oma tarinansa. Porasimme kaapin takaseinään reiän, josta pystytään vetämään kaikkien sähkölaitteiden virrat. Tällä hetkellä siellä on käytössä kahvin- ja vedenkeitin sekä leivänpaahdin. Alahyllyllä on sitten joka päivä tarvittavat myslit ja isot lautaset.

Ylähyllylle on sitten päätyneet teetarvikkeet: mukit, teet ja sokerit. Purnukat ovat muistaakseni ostettu Matin ja Liisan aseman viereisestä matkamuistoliikkeestä Lapinlahdelta.

Ihana päivä tiedossa, töihin vasta puoleksi päiväksi ja keskiviikkona onkin vapaata.

Oikein ihanaa aamun alkua ja päivän jatkoa kaikille lukijoille!

- Jaana