Tervehdys!

En sanoisi itseäni hyvällä tahdollakaan itseäni aamuihmiseksi, mutta täytyy sanoa, että viime aikoina on ollut kyllä mukava herätä ennen auringoinnousua. Koko katu ja takapiha tuntuu olevan niin ihanan rauhallinen siitäkin huolimatta että ihmiset ovat lähdössä ennen kahdeksaa töihin.

Meillä on tullut eläinten kanssa rutiini, että aukaisen aina etuoven, jolloin koirat (ja joskus myös kissa siellä joukossa) juoksevat takapihalle tarpeilleen. Siinä aamusella on mukava katsella mitä on pihalla tapahtunut, paljonko on lunta satanut ja millainen päivä on tulossa. Joskus on niin vastustamattoman näköistä, että pakko napsia pari kuvaa samalla.

Mukavuutta jatkuu usein siihen asti kunnes joku elukoista (toisin sanottuna joko Ellu-Pentu tai Elviira -kissa) päättää, ettei hän tulekkaan sisälle. Siinä on kiva lähteä pyjamahousuissa hakemaan keskeltä lumihankia lapsia kotiin... No, korvaa aamuisen kylmän suihkun, herääpäs ainakin!

Ihanaa talvista päivänjatkoa kaikille, erityisesti niille jotka joutuvat lähtemään töihin! Minä taidan jatkaa tuon vapaapäivän viettoa, kun se on niin harvinaista herkkua!

- Jaana